Това е неоперативна процедура, която ефективно премахва мазнините от "трудни" за сваляне на обиколки области на тялото. Тя е най-ефективна за премахване на мазнините от корем, паласки, бричове и бедра. Повреме на процедурата постепенно се намалява температурата на третирания участък, за да не се предизвиква шоково състояние на тъканите. Когато се достигне температура 0 градуса се постига анестезиране на кожата и дискомфорт не се усеща. Вакуумът, който захваща кожната гънка също не предизвиква болка, а приложената върху кожата специална защитна мембрана допълнително я предпазва. Ниската температура предизвиква разпадането на мастните клетки и тяхното постепенно извеждане от организма чрез естествените метаболитни процеси в тялото. Усещането е лек поносим вакум и охлаждане(изстудяване). Увредените и унищожени мастни клетки в третираната зона постепенно се премахват чрез нормалните метаболитни процеси

Какво се случва с мастната клетка?

По време на процедурата, продължителното охлаждане от О°C до -20°C на мастната клетка води до апоптоза, която от своя страна води до отделянето на цитокини и други възпалителни медиатори. Електроцитите и други агенти от имунната ни система постепенно изяждат пострадалите клетки в месеците след процедурата. Липидите от адипоцитите са освободени бавно и транспортирани от лимфната ни система, по аналогичен начин на тези, който приемаме с храната. Точно тази поетапност и продължителност на процеса не представлява опасна промяна за количеството на липиди в кръвта или за функциите на черния дроб.

След колко време можем да видим ефекта от процедурата?

Резултатите от процедурата криолиполиза са видими след 2-3 седмици и продължават да се подобряват до шест месеца. През този период биохимията на клетките се променя и след 2-3 седмици организмът започва бавно да ги изхвърля, тъй като ги разпознава като чужди. Обикновено се наблюдава около 20% -30% намаляване на обиколката на третирания участък. Въпреки, че тези резултати не са толкова бързи, в сравнение с липосукцията, няма болка, а рисковете и дългите периоди на възстановяване липсват

Кои зони могат да се третират с криолиполизата?

Корем, паласки, ръце, бедра, дупе.

Колко зони могат да се обработят и колко време е необходимо?

Може да се третира 1 зона за един ден. Нова зона може да се обработва след 1 седмица. Всяка зона може да се повтори отново не по-рано от 1 месец и да се третира максимум три пъти.

Нежелани ефекти след процедурата?

Напълно неинвазивна процедура, и клиентите могат да се върнат към нормалните си ежедневни дейностти непосредствено след нея. Зачервяване може да се появи в третираната зона и може да се задържи от няколко минути до няколко часа. Локалко посиняване или натъртване може да се появи, но то изчезва до една седмици. Някои клиенти изпитват временна загуба на чувствителност в третираната зона. Съставът на мастните натрупвания пряко зависи от храната, която се консумира. Ако криолиполизата е съчетана с подходяща диета, то това ще спомогне за постигане на максимален резултат. Повреме на процедурите трябва да се пие минимум 2 литра вода всеки ден и да сеизбягват солени,мазни и тестени храни.

Не се препоръчва в следните случаи:

1. Лица под 18 години;
2. Лица със сърдечни заболявания, наличие на пейс мейкър на сърцето, високо кръвно налягане, инфекциозни кожни болести;
3. Бременни жени, кърмачки, както и жени в менструален цикъл;
4. Под 1 см кожна гънка не се извършва Криотерапия;
5. Лица със съдови заболявания;
6. Лица страдащи от тромбоза или тромбофлебит;
7. Лица, които са на лечение с противосъсирващи препарати;
8. Лица, които са претърпели трансплантация;
9. Лица, които имат големи метални протези;
10. Диабетици;
11. Епилептици;