RF – Радиочестотен лифтинг е един от най-съвременните нехирургични методи за стягане, опъване и подмладяване на кожата, както и за премахване на фините бръчки. RF енергията прониква дълбоко в кожата, затопля тъканите и стимулира фиброобластите. Водните молекули в дермиса започват да се трият една в друга, като така произвеждат много топлина, достигаща до 68-72 градуса. Този процес стимулира дермичния слой на колагеновите фибри веднага да се свиват и предизвиква регенерирането на нови за дълго време. Отделеният от фиброобластите колаген узрява, образува здрава мрежа и по този начин се създават условия за изпъване на бръчките. Светлинните вълни заглаждат повърхността на кожата, тя става по-стегната, здрава и видимо подмладена. Засилва се и кръвообращението, а оттам и насищането на тъканите с кислород и ускоряване отделянето на токсини и СО2.
Този процес подобрява и тонуса на самата кожа.
Процедурата е напълно безболезнена, и няма период на възстановяване след нея – клиента може веднага да се завърне към нормалния си ритъм на живот.
Необходими са от 4 до 6 процедури, по една на всеки 7 дни. След приключване на терапията процесите вътре в кожата продължават да действат - възобновяването на колагена продължава от 2 до 6 месеца.

Радиочестотният лифтинг може да се прилага на цялото тяло.
Времетраене на процедурата 20-30мин.

Противопоказания - не се препоръчва за:

1. Хора, които имат алергии към слънцето и друга светлина;
2. Бременни жени;
3. Кърмачки;
4. Месечен цикъл;
5. Поликистозни яйчници;
6. Хора страдащи от диабет;
7. Хора, които имат проблеми със сърцето;
8. Хипертоници;
9. Епилептици;
10. Страдащи от рак на кожата;
11. Хора със сърдечен пейсмейкър или дефибрилатор;
12. Хора с увреждания на третираната зона (изгаряния, наличие на отворени или незараснали рани ).

Препоръчително е да се използва слънцезащитен крем след процедурата, както и да не се посещават твърде топли места като сауни и спа.